Skip to main content

LG lanceert zeer energie-efficiënte MULTI V i met geavanceerde AI-software

LG Electronics (LG) lanceert de Multi V™ i: een klimaatsysteem ofwel een Variable Refrigerant Flow (VRF) oplossing die is uitgerust met geavanceerde AI-software. De energie-efficiënte Multi V i is geschikt voor installatie in middelgrote tot grote gebouwen - van kantoren, scholen en winkelcentra tot appartementen en hotels - en voorzien van verschillende intelligente functionaliteiten die helpen het energieverbruik te minimaliseren en zorgen voor een prettig binnenklimaat.

AI Smart Care

De geavanceerde AI-software van de Multi V i maakt gebruik van AI Smart Care, een vorm van machine learning om ruimtelijke situaties te herkennen en de werking van de apparatuur te optimaliseren.

De koel- of verwarmingskracht wordt automatisch aangepast aan verschillende variabelen. Zoals het aantal personen in de kamer, het luchtvochtigheidsniveau en de binnen- en buitentemperatuur. Dit maakt het mogelijk om het energieverbruik tot 24,7 procent te verminderen.1 Bovendien helpt AI Indoor Space Care de temperatuur stabiel te houden en het energieverbruik te verminderen door de binnendelen in de gebruik zijnde ruimtes automatisch in te schakelen en deze uit te zetten in ruimtes die niet in gebruik zijn.

AI Energy Management

Een andere zeer efficiënte functie is AI Energy Management. Deze functionaliteit stelt gebruikers in staat om van tevoren doelen voor energiebesparing in te stellen om het totale energieverbruik van de Multi V i te verlagen.

Noise Target Control

De Multi V i helpt daarnaast het comfort van bewoners van naburige gebouwen of huizen te verbeteren. Gebruikers kunnen van tevoren een operationele geluidslimiet instellen (van 50 tot 70 decibel) om te zorgen dat het geluid dat door de buitenunit wordt geproduceerd het opgegeven volume niet overschrijdt.

Weather Information Interlocking Control

De Weather Information Interlocking Control-functie selecteert automatisch operationele modi - zoals Automatic Pre-heating en Automatic Snow Removal - op basis van de weersomstandigheden.3 Automatic Pre-heating zorgt ervoor dat gebruikers kunnen genieten van een warm binnenklimaat - zelfs op de koudste dagen van het jaar - door de ruimtes automatisch voor te verwarmen. Automatic Snow Removal voorkomt dat sneeuw zich op de buitenunit ophoopt.

Sterke performance

Met uitstekende, betrouwbare prestaties - zelfs onder extreme weersomstandigheden - is Multi V i een waardige opvolger van  de Multi V 5 en is het de meest energie-efficiënte LG VRF-oplossing tot nu toe.4  Het nieuwe biomimetische ontwerp van de ventilator en een verbeterde luchtgeleiding verminderen het stroomverbruik van de ventilatormotor, wat leidt tot energiebesparing.5  Het nieuwe model zorgt in elk seizoen voor een fris en  comfortabel binnenklimaat en werkt met behoud van volledige capaciteit bij temperaturen tot 43 graden Celsius6, en op volledige verwarmingscapaciteit bij temperaturen tot minus 10 graden Celsius.7

AI Smart Up

De AI-software van de Multi V i ondersteunt uiteenlopende intelligente functies, zoals Remote Upgrade, die het comfort en de gebruikerservaring verbeteren. Met het Remote Upgrade-systeem kan deze nieuwe VRF-oplossing automatisch worden geüpdatet naar de nieuwste softwareversie zonder dat op locatie een servicebezoek nodig is. Bovendien biedt de Multi V i AI Smart Diagnosis, waarmee geautomatiseerde systeemanalyses en eenvoudig leesbare statusrapporten worden verstrekt om servicetijden te verkorten en de betrouwbaarheid te verbeteren.

"Met onze geavanceerde AI-software biedt de nieuwe Multi V i nog meer energiebesparingen, een prettig binnenklimaat en maximaal comfort", zegt Martin Pennings, Academy Manager LG Air Solution. "Dit is onderdeel van LG’s missie om volledige luchtoplossingen te bieden, met gebruikmaking van kunstmatige intelligentie en hoogwaardige HVAC-technologieën. De Multi V i met AI-technologie is een mooie toevoeging aan het LG assortiment en zorgt ervoor dat LG klaar is voor de toekomst."

 

 

# # #

1 Intern getest op basis van de KS Test Standard (KS B ISO 15042:2006) met behulp van het 24 PK-model Multi V i. Resultaten kunnen variëren afhankelijk van het toegepaste model, de temperatuur en omgeving.
2 Beschikbare instellingen zijn 50, 55, 60, 65 en 70 decibel.
3 De controle voor het vergrendelen van weersinformatie kan worden gebruikt door de AccuWeather-app te verbinden met de ThinQ-server.
4 Een toename van 15 procent in energie-efficiëntie in vergelijking met de LG Multi V 5 (8hp) volgens de Energy Efficiency Rating (EER). Getest door Eurovent met testmodellen ARUM080LTE6 (Multi V i) en ARUM080LTE5 (Multi V 5). Resultaten kunnen variëren afhankelijk van de gebruikersomgeving.
5 Stroomverbruik van het model RPUX202X9E (Multi V i) verminderd met 12 procent in vergelijking met model RPUW20GX9E (Multi V 5).
6 De Multi V i kan betrouwbare koeling bieden bij temperaturen (buitenshuis) variërend van -15 tot 52 graden Celsius (dry-bulb) en kan op volle capaciteit functioneren bij temperaturen tot 43 graden Celsius (dry-bulb). Dit is gebaseerd op de prestatiegegevens van de LG Multi V i in de Product Data Book (PDB) van LG.
7 De Multi V i kan betrouwbare verwarmingsprestaties leveren bij buitentemperaturen tussen -30 en 18 graden Celsius (wet-bulb) en kan werken op volle capaciteit bij temperaturen zo laag als negatieve 10 graden Celsius (wet-bulb). Dit is gebaseerd op de prestatiegegevens van de LG Multi V i in de Product Data Book (PDB) van LG.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat