Skip to main content

LG scoort tweede plaats in ranglijst CDP

Het CDP (Carbon Disclosure Project) heeft LG Electronics beoordeeld met een tweede plaats in de overall ranglijst van de koelindustrie. In het rapport ‘Playing it cool: Which cooling companies are ready for the low-carbon transition?’ beoordeelt het CDP een totaal van 18 spelers uit de branche op het gebied van de overstap naar het verlagen van de CO2-uitstoot. 

 

LG wordt in het rapport erkend als één van de beste bedrijven in de sector, met een hoge score en een tweede plaats. Met name het uitgebreide en veelzijdige productportfolio van LG presteert bovengemiddeld. Onderzoek op het gebied van duurzaamheid is een verbeterpunt, zo blijkt uit cijfers van het CDP. Toch scoort LG op dit punt hoger in vergelijking met andere partijen uit de branche. Met name de investeringen in research & development (R&D) en het aantal aangevraagde patenten dragen daaraan bij.

“Gezien de groeiende maatschappelijke vraag naar koeltechnologieën, zullen bedrijven moeten innoveren om aanzienlijke emissiereducties te realiseren”, laat het rapport weten. “Dit door middel van stapsgewijze oplossingen voor technologie, of door de introductie van systeemoplossingen met hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen om netemissiefactoren te verminderen.”

In de overgang naar een toekomst met minder uitstoot, staat het koudemiddel R32 centraal. Dit maakt volgens het rapport de weg vrij voor een koolstofneutrale toekomst. Volgens cijfers van het CDP wordt maar liefst 35 procent van de innovaties als evolutionair beschouwd. Daaronder valt ook de overstap naar een duurzaam koelmiddel, zoals R32.

“We zijn enorm trots op deze tweede plaats in de top 18 van de koelindustrie”, vertelt Richard de Waal, directeur bij LG Air Solution. “Tegelijkertijd laat het rapport van het CDP ook genoeg ruimte voor verbetering zien. We zitten immers nooit stil en blijven altijd innoveren. Daardoor kunnen we gericht aan een betere toekomst werken – een waar iedereen toegang heeft tot duurzame verkoeling.”

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat