Skip to main content

Milieuvriendelijker verwarmen én koelen met de stille LG Multi V S

De nieuwe VRF-oplossing met koudemiddel R32 is licht en compact, maar toch energie-efficiënt 

LG introduceert de Multi V S: de eerste compacte VRF-oplossing met koudemiddel R32 binnen de HVAC-industrie. De Multi V S heeft slechts één ventilator en is daardoor compact van formaat. Dit maakt de Multi V S geschikt voor kleinere ruimtes, zoals woonhuizen, appartementen met een klein balkon en middelgrote winkels en kantoren. Het nieuwe model heeft een stijlvollere look gekregen en is daarmee ook nog esthetisch verantwoord. 

De Multi V S maakt gebruik van het milieuvriendelijker koudemiddel R32. Dit zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk. Het Global Warming Potential is circa 68 procent lager dan die van het veelgebruikte koudemiddel R410A. Ook voldoet R32 aan strengere regelgeving voor F-gassen van de EU. Een ander voordeel is de reductie in de hoeveelheid koudemiddel: slechts 4,3 kg ten opzichte van 5,6 voorheen. Naast R32 zorgt de interne warmtewisselaar ook voor een milieuvriendelijker gebruik. De warmtewisselaar is voorzien van een verbeterde corrosiebestendigheid dankzij LG’s Ocean Black Fin-technologie. Deze beschermt tegen invloeden als luchtvervuiling en zoutverontreiniging.

Niet alleen is de Multi V S een compacte oplossing die goed is voor het milieu, ook is de warmtepomp erg stil. Het geluidsniveau van de Multi V S ligt tussen de 50 en 52 dB. Ter vergelijking: een gesprek heeft een geluidsniveau van 50 dB. Dat is flink onder de norm van 65 tot 70 dB voor installaties van 6 tot 12 kW. 

Ben je installateur en op zoek naar een compacte VRF-oplossing met R32 koudemiddel? Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak. We komen graag bij je langs om hier meer over te vertellen!

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat