Skip to main content

Warmtepompen: de keuze is reuze!

De laatste jaren zitten warmtepompen in de lift, bij LG is er dan ook een uitgebreid gamma waarmee je voor elke applicatie een oplossing vindt, ook voor kleinere vermogens. Het assortiment bevat onder andere boilers voor warmtepompen, maar ook splituitvoeringen en monobloctoestellen. Eerder dit jaar lanceerde LG nog een nieuw product aan binnen dit gamma: een CES Innovation Awardwinnaar die aangedreven wordt door de LG DUAL Inverter compressor.

Steeds duurzamer
Via deze producten draag je je steentje bij om meer bewust om te gaan met het milieu. Dankzij een warmtepompboiler kan je tot wel 74% minder elektriciteit verbruiken dan met een elektrische boiler. (1) “Het is voor ons belangrijk om hoogwaardige producten aan te bieden met een beperkte invloed op het energieverbruik” legt Pieter Van Der Poorten, Sales Manager HVAC bij LG uit. "Het is onze missie om milieuverantwoorde oplossingen te blijven ontwikkelen die het dagelijks leven van de consument wereldwijd comfortabeler maken."

De meeste boilers maken gebruik van elektriciteit in plaats van gas en dit zorgt dan weer voor een verminderde CO2-uitstoot. Als extra functionaliteit kunnen warmtepompboilers naast verwarmen ook verkoelen door middel van koude lucht te verspreiden. In de meeste modellen kunnen ook aangesloten worden op zonnepanelen, waardoor je de duurzame opgewekte energie kan gebruiken voor bijvoorbeeld het verwarmen van kraantjeswater.

ThinQ app
LG ontwikkelde een eigen applicatie waarmee je de warmtepompboilers kan bedienen vanop afstand. Op die manier krijgen gebruikers bijvoorbeeld een melding voor een onderhoudsmoment én kan je de watertemperatuur op elk moment raadplegen of controleren. En dat waar én wanneer je maar wilt.

LG Monobloc: de compacte oplossing
Bij dit type bevinden zich enkel de thermostaat en eventueel een sanitair warmwateropslag indoor, waardoor je binnen dus wat ruimte bespaart. Deze compacte geïntegreerde lucht-water warmtepomp heeft daarbij ook nog kleine buitenunits waardoor deze makkelijk implementeerbaar zijn bij zowel nieuwbouw als renovaties. De Monobloc is beschikbaar in verschillende kW uitvoeringen: 5, 7, 9, 12, 14 & 16. De installatie verloopt ook erg vlot, bovendien is er hierbij ook weinig koeltechnische kennis noodzakelijk. Dit model is uiterst geschikt voor zowel Lage Temperatuur (LT) als Midden Temperatuur (MT) afgiftesystemen gezien de warmtetemperatuur tot 65°C.

LG splituitvoeringen
Binnen het gamma van LG zijn er drie verschillende producten:

  • Standaard LG splituitvoering

Hier verbindt de koeltechnische leiding de buiten- en binnenunit, waarbij deze laatste op de waterleiding wordt aangesloten. Deze versie is ideaal wanneer er voldoende ruimte beschikbaar is in een (half)open (nieuwbouw)woning waar bijvoorbeeld een gezin met meerdere kinderen woont.

  • LG IWT (Integrated Watertank)

Deze versie met een geïntegreerde buffertank, wat neerkomt op een split met een binnendeel waarin een buffervat geïntegreerd is, is aangeraden in een gesloten, compacte bebouwing met een beperkte ruimte.

  • LG Hydrosplit
    Dit apparaat heeft zowel een binnen- als buitendeel die wordt verbonden met waterleidingen waarbij de sturing zich binnenin de woning bevindt. Een pluspunt hierbij is de makkelijke installatie, aangezien de installateur dit product enkel nog moet aansluiten bij de levering.

 

(1) Op basis van interne simulatiegegevens van het dagelijkse elektriciteitsverbruik onder EU-gemiddelde klimaatomstandigheden, was het jaarlijkse elektriciteitsverbruik met de 270-liter LG warmtepompboiler 74 procent lager in vergelijking met een algemene elektrische waterverwarmer uit de C-klasse.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat