Skip to main content

LG Air Solution blaast Lindbergh Hotels nieuw leven in

Hotel Nautilus is een familiehotel in het Italiaanse Pesaro, op steenworp afstand van de Middellandse Zee. Dit elegant ingerichte hotel met 96 kamers maakt deel uit van de Lindbergh hotelketen en biedt gasten de ultieme luxe met een restaurant, een speciale ruimte voor kinderen en een verwarmd zwembad.

Het hoogste houten hotel in Europa gaat prachtig op in de omgeving. Elk van zijn faciliteiten is zelfvoorzienend wat betreft energiegebruik en voldoet aan de wereldwijde normen voor groen bouwen. Met dit in gedachten heeft Lindbergh Hotels LG benaderd om een efficiënte airconditioningoplossing te creëren die naadloos integreert in het BMS (gebouwbeheersysteem) van Hotel Nautilus.

"Na zorgvuldig marktonderzoek is gekozen voor LG Electronics. LG bleek het meest betrouwbaar op het gebied van energiebeheersing, integratie met bestaande gebouwbeheersystemen en gebruiksgemak”, aldus technisch manager Marco Manzali van Lindbergh Hotels.

Het BMS van Hotel Nautilus kan rechtstreeks vanaf de receptie worden bediend

Lindbergh heeft als hotelketen efficiënte en zelfvoorzienende faciliteiten hoog in het vaandel staan. Een centraal bedieningssysteem met touchscreen bij de receptie vermindert de elektrische belasting en maakt efficiënt gebruik van energie. Het in het BMS geïntegreerde aircosysteem houdt rekening met de specifieke klimaatwensen, afhankelijk van de bezetting van de ruimte. De temperatuur kan namelijk van elke kamer of ruimte in het hotel worden gecontroleerd en zo – indien nodig – leiden tot activatie van de klimaatregeling. Als de ruimte niet wordt gebruikt, wordt energie bespaard door over te schakelen op eco-modus.

De temperatuur in elke individuele ruimte kan worden aangepast

Om de energie-efficiëntie in het hotel te optimaliseren en zo het comfort van de gasten te verhogen is het hotel in Pesaro uitgerust met LG Multi V VRF-oplossingen. Met het systeem kan de temperatuur in elke kamer of ruimte worden aangepast. De Multi V units zijn uitgerust met LG inverter compressoren met efficiënte vapor injectie en HiPOR™ (High-Pressure Oil Return) technologie. Dankzij snufjes als continuous heating en smart load control is Multi V perfect voor hotels en andere grote locaties.

De temperaturen worden in alle gemeenschappelijke ruimtes van het hotel gelijk gehouden

Het LG-systeem in Hotel Nautilus heeft zeven Multi V buitenunits en zeventig binnenunits om het klimaat van zowel de gastenkamers als de gezamenlijke ruimtes te beheren. LG garandeert ook hierbij de optimale combinatie van efficiëntie en comfort.

Gianluca Figini, LG Air Solution director bij LG Electronics Italië: “We zijn er erg trots op dat we Hotel Nautilus en Lindbergh hiermee hebben kunnen ondersteunen. Dit hotel is gezien de uitdagingen op het gebied van energie-efficiëntie en het beheren van verbruik een erg interessant project voor LG Electronics. We kijken uit naar een verdere samenwerking met Lindbergh, waarbij we niet alleen oog voor energie-efficiëntie en verbruiksbeheer blijven houden, maar ook respect voor het milieu blijven tonen”.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat