Skip to main content

LG HVAC geland op Houari Boumediene Airport in Algerije

Verkeerstorens zijn cruciaal voor de veiligheid van het wereldwijde vliegverkeer. De werkzaamheden in deze verkeerstoren liggen nooit stil, elk dag van het jaar wordt er hard gewerkt om het vliegverkeer in goede banen te leiden. Naast geavanceerde faciliteiten en computers is er in deze torens ook behoefte aan zeer nauwkeurige en comfortabele HVAC-systemen. Dit zorgt ervoor dat verkeersleiders zich volledig kunnen concentreren tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

Houari Boumediene Airport, de grootste luchthaven van Algerije

Houari Boumediene Airport is de internationale luchthaven van Algiers, de hoofdstad van Algerije. Het vliegveld verwelkomt jaarlijks gemiddeld zo’n 7 miljoen passagiers. Door de veroudering van de luchthaven en het toegenomen aantal passagiers, is er in 2014 gestart met de bouw van een nieuw vliegveld. LG Algerije kreeg de mogelijkheid om de installatie van een HVAC-systeem in de verkeerstoren van Houari Boumediene Airport te verzorgen.

Algiers is gelegen in Noord-Afrika en heeft warme en droge zomers, en milde en vochtige winters. De temperaturen kunnen tussen dag en nacht verschillen met gemiddeld tien graden Celsius. Terwijl de ochtenden en avonden koud kunnen zijn, kan de temperatuur overdag door de mediterrane zon gemakkelijk oplopen tot boven de 30 graden.

LG’s dubbele oplossing voor het complexe HVAC-systeem van de verkeerstoren

Bovenin de verkeerstoren bevindt zich een 360 graden raam waardoor veel direct zonlicht binnen schijnt en de temperatuur in de verkeerstoren flink kan toenemen. In dezelfde ruimte schijnt de zon binnen via de ene kant, maar niet vanuit de andere kant, waardoor zowel krachtige koeling als verwarming tegelijkertijd in de ruimte beschikbaar moet zijn. 

De Multi V Heat Recovery Simultaneous Heating and Cooling Solution is gemaakt om tegelijkertijd te kunnen koelen en verwarmen om zo maximaal gemak en comfort te kunnen bieden. Het Waste Heat Recovery Systeem vermindert de energieconsumptie. Dit zuinige systeem is daardoor ideaal voor de verkeerstoren.

Met een 24 uurs bezetting is een goede luchtcirculatie in de verkeerstoren erg belangrijk. Een basis ventilatiesysteem met een natuurlijke luchttoevoer zorgt voor vervuilde lucht in de ruimte, waardoor in het verkoel- en verwarmingsproces energie verloren gaat. Het LG Energy Recovery Ventilatiesysteem ventileert niet alleen de lucht in de ruimte, maar bespaart ook energie die wordt geproduceerd tijdens het koelen en verwarmen. Een driepijpssysteem zorgt bovendien voor een schonere lucht.

Na het succesvol afronden van het project bij Houari Boumediene Airport heeft LG Algerije nog twee aanvragen gekregen voor systemen in verkeerstorens. We zorgen er graag voor dat de andere luchthavens ook worden voorzien van comfortabele klimaatoplossingen. Zo blijven de luchtverkeersleiders scherp en kunnen zij zich volledig focussen op het coördineren van het vliegverkeer.

 

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat