Skip to main content

LG in Beeld – ze hebben zelfs de sleutel van mijn magazijn

LG Air Solutions werkt succesvol samen met diverse installateurs, verspreid over het hele land. In de zomereditie van de serie LG in beeld kom je meer te weten over onze partners. In deze editie een kennismaking met Gerard Schellingerhout, die samen met zijn vrouw Coolaction uit Ermelo (Gelderland) runt en al sinds 2002 partner is van LG Air Solutions en klant bij Centercon.

 

Op elkaar vertrouwen

Een goed partnership houdt voor mij in dat je elkaar kunt vertrouwen en op elkaar kunt rekenen. Dat is in de 16 jaar dat ik samenwerk met LG Air Solutions en distributeur Centercon absoluut het geval. Sterker nog, ze hebben zelfs de sleutel van mijn magazijn. Als ik een onderdeel bestel en zelf niet aanwezig ben, weet ik dat het de volgende dag in mijn magazijn ligt. Ik hoef dus niet te wachten op een leverancier die toch niet weet wanneer hij/zij komt opdagen. Dat is wel zo handig, maar dat doe je natuurlijk alleen als je heel goed met elkaar kunt opschieten.
Voordat ik in 2001 met Coolaction begon, werkte ik als koeltechnisch coördinator. Ik wilde destijds graag ook de particuliere markt gaan bedienen, maar mijn werkgever voelde er minder voor om die markt te betreden. Toen ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Nu installeer ik voornamelijk airconditioners bij particulieren of in kleine kantoren, per jaar zijn dat toch al snel 80 tot 120 airconditioners van LG.


Energiezuinig en superstil

Ik kwam voor het eerst in aanraking met de producten van LG in 2002, tijdens de VSK, een vakbeurs voor de installatiebranche. LG had aparte modellen, niet alleen de standaard witte units. Hierdoor spraken de producten mij direct aan, ze leken me ideaal voor de particuliere markt. Grappig detail, ik plaatste de eerste LG-airconditioner in de winkel van mijn buurman in Ermelo.
Nog altijd ben ik blij met mijn keuze voor de producten van LG, die in de loop der jaren alleen maar zijn verbeterd. Er zijn aantoonbaar minder storingen, de koelsystemen worden elk jaar energiezuiniger en zijn ook nog eens superstil. Dat is voor mij heel belangrijk, want ik installeer de systemen regelmatig in slaap- en zolderkamers.


Hulp uit Zuid-Korea

Niet alleen het materiaal van LG is van goede kwaliteit, ook over de service ben ik erg tevreden. Ik heb namelijk verschillende andere merken geprobeerd, maar ben altijd bij LG gebleven omdat de service er simpelweg beter is. Na een belletje of mailtje heb ik mijn onderdelen standaard de volgende dag in huis. Ik heb zelfs meegemaakt dat er een klein probleem was met het binnendeel van een airconditioner en LG iemand vanuit Zuid-Korea liet komen om het op te lossen.

Het komt overigens niet heel vaak voor dat ik om hulp moet vragen, ik ken de producten van LG inmiddels zo goed, dat ik een airconditioner uit mijn hoofd uit elkaar kan schroeven en weer in elkaar kan zetten. De samenwerking bevalt me uitstekend en ik hoop dan ook dat we die nog jaren op dezelfde manier kunnen voortzetten. 

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat