Skip to main content

LG introduceert milieuvriendelijke lucht-water warmtepomp voor gerenoveerde en nieuwe woning

De nieuwe oplossing biedt naast gebruikersgemak ook betere verwarmingsprestaties en een hoge energie-efficiëntie

LG Electronics (LG) introduceert de nieuwste toevoeging aan haar vertrouwde Therma V lijn, de LG Therma V R32 Split. De zeer efficiënte Therma V R32 Split is speciaal ontworpen voor de nieuwbouw en de renovatiemarkt en is een veelzijdige oplossing die effectieve ruimteverwarming en warmwatervoorziening levert. Het nieuwe model maakt gebruik van het lage global warming potential (GWP) R32-koudemiddel en een geavanceerde compressor om de krachtigste verwarming uit een Therma V-product te bieden. De Therma V R32 Split van LG biedt ook een slimme regeling voor het eenvoudig monitoren en beheren via de SmartThinQ app.

De LG Therma V-serie lucht-water warmtepompsystemen bieden een reeks energiebesparende opties voor het achteraf installeren van het warmwatersysteem van een woning. Door een traditionele CV-ketel te vervangen of aan te vullen, kan een lucht-water warmtepompsysteem de CO2-uitstoot en het energieverbruik aanzienlijk verminderen. Dat wil zeggen dat het systeem door de absorptie van natuurlijke energie uit de buitenlucht minder energie verbruikt dan conventionele verwarmingssystemen.

Bovendien heeft LG, met oog voor het milieu, zijn ecologisch verantwoorde technologie verder ontwikkeld en bij de Therma V R32 Split gekozen voor het koudemiddel R32. Door gebruik te maken van R32 - het milieuvriendelijke alternatief voor R410A - voldoet het nieuwe model aan de Europese F-gasregelgeving. R32 heeft een GWP van 675, wat 70 procent lager is dan bij R410A, en vereist 20% minder gasvulling om dezelfde prestaties te leveren. Met het ecologisch verantwoorde koudemiddel is de Therma V R32 Split een groenere, energiezuinigere verwarmingsoplossing. De Therma V-serie helpt het energieverbruik te reduceren en heeft een 4,65 Seizoensgebonden Prestatiecoëfficiënt (SCOP) in de verwarmingsmodus en een Energy-related Product (ErP) rating van A+++++ (op basis van een watertemperatuur van 35 graden Celsius).

 

R1 compressor

De compressor is verantwoordelijk voor maar liefst 90 procent van het energieverbruik van een systeem. De R1 compressor combineert daarom aspecten van een scroll-type en een roterende compressor om de effectiviteit en efficiëntie te maximaliseren. De innovatieve technologie van LG voorkomt de kantelende beweging van de scroll, waardoor er zo min mogelijk energie wordt verspild en de betrouwbaarheid wordt verhoogd. Een ander voordeel van de compressor is een groter werkbereik van 10-135 Hz. Naast efficiëntie en betrouwbaarheid maakt de nieuwe compressor de Therma V R32 Split stiller en duurzamer. Zo heeft het systeem een laag geluidsniveau en speelt het slim in op de nieuwe wet- en regelgeving, De Therma V R32 Split verbetert ook de verwarmingsprestaties. Zonder elektrische bijverwarming bereikt het systeem een watertemperatuur van 65 graden Celsius. Tevens zorgt de Therma V voor een betrouwbare werking bij een lage omgevingstemperatuur (LAT) tot -25 graden Celsius en treedt er geen capaciteitsverlies op tot een buitentemperatuur van -7 graden Celsius. 

 

Meer gebruikersgemak en comfort

De LG Therma V R32 Split is sterk in gebruikscomfort en heeft een aantal verbeteringen die het beheer vereenvoudigen. De belangrijkste daarvan is SmartThinQ, een smartphone-app waarmee gebruikers de oplossing op afstand kunnen bewaken en bedienen. De app biedt overal toegang tot de meeste systeemopties en maakt het mogelijk om de modus te selecteren of te wijzigen, de temperatuur in te stellen en het energieverbruik te monitoren. Het stelt gebruikers zelfs in staat om een kamer 'voor te verwarmen' zodat je na een zware dag op het werk naar huis kunt terugkeren naar een warm en comfortabel binnenklimaat.

"De LG Therma V R32 Split maakt deel uit van onze Therma V-serie en levert uitstekende prestaties en een hoge energie-efficiëntie. Daarnaast speelt deze nieuwe serie slim in op de nieuwe wet- en regelgeving", zegt Richard de Waal, directeur bij LG Air Solutions Benelux. "Door de innovatieve combinatie van state-of-the-art verwarmings- en verkoelingstechnologie en gebruiksvriendelijke functies, kunnen we onze klanten het maximale comfort en gemak bieden."

De Therma V R32 Split komt in aanmerking voor de ISDE subsidieregeling en is vanaf juli 2019 beschikbaar.

 

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat