Skip to main content

LG Next Talent: Elco Rodi

Naam: Elco Rodi
Leeftijd: 31 jaar oud
Woonplaats: Vlaardingen
Functie: Technisch commercieel medewerker Centercon

In deze nieuwe rubriek leren we medewerkers een beetje beter kennen, Elco Rodi, technisch commercieel medewerker bij Centercon, trapt af.

Hoi Elco, ik begrijp dat je net vader bent, hoe bevalt dat?\

Jazeker, vier weken geleden is ons eerste kindje geboren, een zoontje en hij heet Dim. Het is echt een hele mooie en bijzondere periode, maar ook pittig. Ik heb nu nog meer respect voor mijn vrouw.

 

Je woont in Vlaardingen, kom je daar ook vandaan?

Nee, ik ben opgegroeid in Schiedam, dat ligt zo’n vijf kilometer verderop. Daar voetbal ik ook en mijn familie woont daar nog steeds.

 

Gaat Dim ook jong voetballen?

Als hij dat leuk vindt, dan mag dat zeker, maar ik vind het nog belangrijker dat het zijn eigen keuze is.

Je hebt het afgelopen jaar een klushuis gekocht, kunnen we daaruit concluderen dat je handig bent?
Zeker, ik klus graag in mijn vrije tijd. Het huis dat we hebben gekocht is een jaren ’30 huis, dus daar moest inderdaad het een en ander aan gebeuren. Samen met mijn schoonvader heb ik onder andere de kelder aangepakt, de vloer geïsoleerd, de vloerverwarming gemonteerd en een visgraadvloer gelegd.

 

Komt er ook een warmtepomp in het huis?

Uiteindelijk wel, alleen moeten er wat voorzieningen voor worden getroffen om dit te kunnen realiseren.

 

Nu even over je werk bij Centercon, wat doe je precies?

In 2011 ben ik gestart als technisch commercieel medewerker binnendienst, waarbij ik relaties hielp met het samenstellen van offertes en het verwerken van orders. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar technisch commercieel medewerker. In deze functie help ik de accountmangers de totaaloplossingen te selecteren of te ontwerpen. De vraag naar warmtepompen neemt toe, dus ook het uitbrengen van offertes voor deze toepassingen en daar komt heel wat bij kijken. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals calculeren, het maken van een legplan, het project bezoeken en het bestellen van de benodigde materialen.

 

Waar word je blij van in je werk?

Mijn baan is erg veelzijdig, ik ben namelijk betrokken vanaf de offerte tot de realisatie van de totaaloplossing en hier komen altijd uitdagingen bij kijken. Zo ontvangen we soms een spoedopdracht die binnen twee dagen gerealiseerd moet zijn. Als blijkt dat de benodigde onderdelen niet voorradig zijn bij onze leverancier, zie ik het puzzelen om het toch voor elkaar te krijgen als een echte uitdaging. Op deze manier haal ik voldoening uit mijn werk. En natuurlijk is het fijn om een compliment te ontvangen van de relatie/installateur als het allemaal weer is gelukt. 

 

Je werkt al elf jaar bij Centercon, kunnen we daaruit concluderen dat Centercon als werknemer je goed bevalt?

Jazeker, met name de sfeer vind ik een groot pluspunt. Centercon voelt aan als een familiebedrijf. Ik heb fijne collega’s en we hebben onderling een goede band. Vanuit Centercon worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Zo zijn we afgelopen jaar met alle werknemers en hun familie naar het circus in Ahoy geweest.

 

Welke collega draag je aan voor deze rubriek in de volgende LG Next?

Michel Kerst

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat