Skip to main content

Slimme sensortechnologie maakt LG HVAC-oplossingen nog vooruitstrevender

In een snel evoluerende wereld met AI, IoT en slimme apparaten, breiden we ook in onze huizen en kantoren ons gebruiksgemak continu uit met nieuwe technologie. Denk aan koelkasten die in verbinding staan met onze smartphones en wasmachines die op afstand bediend kunnen worden. Al deze connectiviteit maakt de apparaten die we dagelijks gebruiken efficiënter – en ons leven praktischer.

Slimme sensoren die informatie verzamelen uit de ruimtes, en die informatie doorspelen naar de apparaten en devices, zijn de basis van al die nieuwe functionaliteiten. LG HVAC-systemen maken ook gebruik van slimme sensoren om comfort te garanderen en prestaties te verbeteren voor een nog krachtigere en efficiëntere klimaatregeling. Maar welke slimme sensoren maken de LG HVAC-oplossingen zo vooruitstrevend?

VOCHTIGHEIDSSENSOR – Temperatuur en de ideale luchtvochtigheid combineren

Elk HVAC-systeem heeft een goede thermostaat nodig om nauwkeurige temperaturen te garanderen. De HVAC-oplossingen van LG gaan nog een stap verder met vochtigheidssensoren. LG Multi V DUAL Sensing Control maakt gebruik van temperatuur- en vochtigheidssensoren om een nieuw niveau van comfort te bieden. Door de vochtigheidsgraad in een ruimte te detecteren, helpen vochtigheidssensoren het LG Multi V-systeem om de luchtstroom van binnenunits aan te passen wanneer de lucht te droog is. Als de omstandigheden buiten erg vochtig zijn, kan de vochtigheidssensor het systeem waarschuwen en koelere lucht naar binnen brengen voor een aangenamere omgeving.

Ook verhoogd dit systeem de efficiëntie. Wanneer de buitencondities droog zijn, kan het systeem de werkingssnelheid verlagen en een mildere luchtstroom toevoeren. Ook 's nachts, wanneer de temperatuur en vochtigheid lager zijn, vermindert het systeem automatisch de werking en zorgt het voor de juiste luchtstroom en koeling. Deze DUAL Sensing-oplossing kan het verbruik tot 21 procent verlagen, allemaal dankzij de slimme sensoren.

VLOERTEMPERATUURSENSOR - Comfort van vloer tot plafond

Als een HVAC-systeem actief is, maakt het gebruik van temperatuursensoren om de volledige ruimte waar de binnenunits zijn geïnstalleerd te verwarmen of te koelen. Maar wanneer de thermometer zich in de binnenunit of aan de muur bevindt, kan de temperatuur van de lucht in de onderste helft van de kamer anders zijn dan in de bovenste helft van dezelfde ruimte. Met slimme sensoren die de temperatuur op de vloer van een ruimte kunnen detecteren, kan een HVAC-systeem een ruimte nauwkeurig en gelijkmatig verwarmen of koelen. Dat zorgt voor een comfortabelere omgeving – van de vloer tot het plafond en alles daartussenin.

AANWEZIGHEIDSSENSOR – Alleen wanneer het nodig is

In kantoren of conferentiecentra, waar mensen gedurende de hele dag bewegen van de ene naar de andere ruimte, kan er onnodig veel energie verspild worden aan het verwarmen of koelen van lege ruimtes. Slimme sensoren die de nabijheid van mensen detecteren, kunnen de werking van het HVAC-systeem starten of stoppen. Dit is dan afhankelijk van de aanwezigheid van mensen in de ruimte. Als een sensor het systeem waarschuwt wanneer mensen een kamer verlaten, kan het systeem de luchtstroom uitschakelen en de klimaatregeling voor die ruimte stoppen. Sensoren die de aanwezigheid van mensen detecteren, zoals die in de LG DUAL Vane Cassette, kunnen tot 54 procent besparen op het energieverbruik doordat ze uitgeschakeld worden als er niemand in de ruimte is. Het systeem wordt automatisch weer ingeschakeld zodra er opnieuw mensen de ruimte binnenkomen.

Slimme sensoren veranderen de manier waarop we omgaan met onze apparaten en toestellen. Ze zorgen voor comfortabelere en efficiëntere omgevingen in onze huizen en kantoren. Dankzij het gebruik van slimme sensoren maakt de HVAC-wereld opnieuw een sprong voorwaarts.

 

*Producten en oplossingen kunnen per land en bedrijfsomstandigheden verschillen.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat