Skip to main content

Therma V Monobloc: de gebruiksvriendelijke gasloze vervanger van de cv-ketel

Sinds de goedkeuring van het klimaatakkoord in Parijs neemt de vraag naar duurzame en energiebesparende oplossingen in rap tempo toe. Ook in Nederland is de energietransitie inmiddels in volle gang. Het kabinet wil onder meer dat huishoudens de gaskraan op termijn dichtdraaien. De nieuwe Therma V Monobloc past in het duurzame plaatje dat de regering voor ogen heeft. De compacte en geïntegreerde lucht/water warmtepomp is energie-efficiënt en gebruiksvriendelijk en is daarom uitermate geschikt voor bedrijven en particulieren die willen overstappen op een gasloze vervanger van de cv-ketel.

 

Duurzame plaatje

Een van de redenen dat dit klimaatsysteem in het duurzame plaatje past, is het feit dat de Therma V Monobloc, in tegenstelling tot oudere klimaatoplossingen, het milieuvriendelijke en toekomstgerichte koudemiddel R32 gebruikt. Dit koudemiddel is aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan voorganger R410a.

Bovendien heeft de compacte LG Monobloc – die kan worden gebruikt voor diverse oplossingen, van warmwatervoorziening tot vloer- of radiatorverwarming – een hoog en betrouwbaar rendement: de warmtepomp bereikt een watertemperatuur van maar liefst 65 graden Celsius zonder elektrische bijverwarming. Dit leidt tot aanzienlijke energiebesparing.

Kleine oppervlaktes

De Therma V Monobloc is niet alleen vriendelijk voor het klimaat, maar ook voor gebruikers en installateurs. De bijgeleverde afstandsbediening biedt bijvoorbeeld verschillende slimme besturingsfuncties aan: met een druk op de knop kan het energieverbruik worden gemonitord of aangepast. Met LG SmartThinQ, een smartphone-app, kan een ruimte zelfs van een afstand worden voorverwarmd. Ideaal op een koude winteravond.

Het voordeel voor installateurs houdt in dat ze de Monobloc kunnen aansluiten op het bestaande afgiftesysteem, waardoor de bestaande radiotoren nog steeds worden gebruikt. Het verschil is dat ze nu worden verwarmd door de LG Monobloc. Met alleen wateraansluitingen naar het buitendeel en zeer beperkte bedrading is de LG Monobloc moeiteloos te installeren. De bediening en een eventuele boiler zijn de enige componenten in huis, dus de impact op het interieur is minimaal. De kleine buitenunits kunnen vrijwel overal gemonteerd worden, waardoor het een zeer geschikte oplossing is voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

| Leestijd:

About the author

LG

Blijf op de hoogte van LG Klimaat